Meldingenloket vliegverkeer GAE

Melding indienen

Melding indienen

Ondervindt u hinder van vliegbewegingen op, van en/of naar Groningen Airport Eelde dan kunt u via onderstaande button een melding indienen.

 

Melding indienen

Geplande trainingsvluchten van de ANWB MAA

In de periode 17 september 2018 tot en met 26 oktober 2018 worden er door ANWB Medical Air Assistance met een helikopter trainingsvluchten uitgevoerd op en rondom Groningen Airport Eelde. Dit is noodzakelijk voor helikopterpiloten om hun vaardigheden bij te houden. Het is mogelijk dat u als omwonende vaker dan u gewend bent een helikopter hoort en/of ziet overvliegen. ANWB MAA realiseert zich dat deze vliegbewegingen een extra geluidsbelasting voor de omgeving van Groningen Airport Eelde geeft. Er wordt rekening gehouden met vliegroutes en -tijden zodat omwonenden zo min mogelijk overlast ervaren.

Op doordeweekse dagen worden er gemiddeld drie trainingsvluchten per dag gemaakt, van elk anderhalf uur. Gemiddeld wordt er één trainingvlucht in de namiddag gevlogen en twee vluchten in de donkerperiode van 20:00 tot 23:00 uur.
Een gedeelte van de training zal op het vliegveld plaatsvinden, waarbij de oefeningen over het gehele luchtvaartterrein wordt verdeeld. De overige vliegbewegingen zullen in het luchtruimt rondom de luchthaven plaatsvinden, waarbij bewoond gebied en langdurig trainen in hetzelfde gebied zal worden vermeden.

Tijdens de oefening wordt er gebruik gemaakt van een reserve MMT-helikopter (Mobiel Medisch Team) van het type Eurocopter 135. De MMT-helikopter wordt niet gebruikt voor trainingsvluchten.

Een melding van eventuele overlast kunt u indienen via bovenstaande knop. Wanneer u aanvullende informatie wenst kunt u contact opnemen met de luchthaven via 050 309 70 70 of info@gae.nl

Bron: Groningen Airport Eelde

 
 
 
 
 
Disclaimer |  ©2019 Meldingenloket vliegverkeer GAE